vrijdag 18 februari 2011

Aangekomen in Porto

Wat een avontuur om in Porto te geraken!!

We vertrokken naar de luchthaven --> FILE!! Ik dacht even dat we er niet op tijd gingen geraken maar uiteindelijk is het op de ring in Brussel nog goed vooruit gegaan en ben ik toch tijdig in de luchthaven geraakt.

Maaike tegengekomen en dan bagage inchecken, nog zo'n spannend moment! Grote valies --> 2kg teveel. Handbagage --> 4kg te veel. "Hoeveel moet ik dan bijbetalen?". NIKS!! Zo een lieve mevrouw. Ze zei dat ze het gratis bij de gewone bagage ging meegeven. Was dat even een meevaller, heel wat geld uitgespaard. Dat was al een goede start!!

Dan zijn we nog iets gaan drinken met de ouders van Maaike en een vriendin (Hilke) van haar. Het was zo gezellig dat we het uur uit het oog verloren waren! Het was al half 11 en we moesten dan al ingecheckt zijn... Nog een hele afstand afleggen naar de balie en uiteindelijk zijn we toch optijd in het vliegtuig geraakt!

Aangekomen in de mooie luchthaven van Porto... TAXI!! Dit was echt gemakkelijk, de taxi bracht ons recht naar ons appartement en zo moesten we niet sleuren met al ons bagage op de metro.

En dan nu... HET APPARTEMENT!
Vriendelijke Fransisco komt opendoen! Er staan allemaal dozen in de gang, ik dacht hier zal nog al iemand zijn. Blijkt dat deze vriendelijke meneer volop aan het verhuizen was. Hij gaf ons een rondleiding in het appartement. Echt een heel ruim appartement maar... WAT EEN ROMMEL!!! Overal lag er nog materiaal van Francisco, orde is geen positieve eigenschap van hem. Hij vertelde ons dat er morgen een kuisvrouw komt en dat hij dit weekend zijn spullen gaat verhuizen. Hoe hij dat allemaal gaat doen dat weet ik niet... Wel beetje jammer want we wouden graag nu al wat uitpakken maar dat zal voor zondag zijn na de grote kuis-actie! Als het hier wat properder ligt is het wel een zalig appartement! Ik vrees er wel een beetje voor dat Francisco hier vaak gaat komen om nog wat materiaal te komen halen, hopelijk geeft hij ons toch wat privacy! De derde kamer is niet verhuurd aan het Griekse meisje zoals we eerst dachten. We hebben dus nog een kamer over (wel een bed zonder matras!).

Fransisco is een leraar muziek op de hogeschool waar wij les gaan volgen. Na onze aankomt moest hij les gaan geven. We zijn dan al even meegegaan naar school en hij heeft ons al een korte rondleiding gegeven. Het ziet er echt een heel leuke school uit, veel aparte gebouwen. De eerste indruk, een echt doolhof. Dan zijn we te voet terug gegaan (kwartier stappen). Jammer genoeg is het hier nu aan het regen en zal onze verkenning van de stad voor een andere keer zijn.

Zo zoals jullie kunnen lezen, op korte tijd al heel wat meegemaakt! Van zodra ik nog nieuwtjes heb hou ik jullie zeker op de hoogte!!

Liefs,
Ine

1 opmerking: