maandag 21 februari 2011

Eerste schooldag

Kriebels in de buik... met volle moed trokken we naar onze school Escola superior de educacao Politechnico de Porto.
We kwamen aan om 10.00 uur en maakten kennis met Ana, de medeverantwoordelijke voor de dienst internationalisering. Hier maakten we ook kennis met 2 meisjes uit Oostenrijk en 2 meisjes uit Griekenland. Allemaal heel spontane meisjes! We kregen vervolgens een korte informatiesessie en een rondleiding in het gebouw van Inês (verantwoordelijke voor de Erasmus studenten op ons school).
Nadien werden we afgezet bij het kantoor van onze professor, Luís Graca. Hij heeft met ons het te volgen programma overlopen en aangepast.
Vier vakken die we gedurende onze 3 maanden zullen volgen zijn ...
drama - 7 studiepunten
motor expression - 7 studiepunten
special education (inclusion) - 2,5 studiepunten
academy activities - 5 studiepunten


Een totaal van 21,5 studiepunten waar we zeker en vast hele leuke en interessante zaken zullen uit leren! Het contact dat we al hebben gehad met de verschillende leraars verliep zeer vlot. Zowel in het Engels als in het Frans. Het is wel raar om de klik in je hoofd te maken tussen al deze talen! :)

Omdat we dan 4 uurtjes vrij hadden zijn we iets kleins gaan eten in het "shoppingcenter" vlakbij onze school en vlakbij het hele grote hospitaal van Sao Joao. Nadien zijn we op zoektocht gegaan naar het busstation vlakbij school. Daar hebben we enkele brochures gekregen met de juiste uren en haltes op. Nadien zijn we terug naar school gekeerd om onze taak rond "school education in Belgium" te maken. Dit verliep vlotjes ondanks dat ik me niet super voelde, wat verkouden en hoofdpijn maar door het goeie teamwork met Maaike is ze zo goed als af.

Om 4uur begon onze eerst Portugese les, special education. Terug achter de schoolbanken, 2 Belgische meisjes tussen een groep Portugese studenten... apart gevoel! Het was een heel vriendelijke professor die al in heel wat landen geweest was om meer te weten te komen over inclusie en speciaal onderwijs over heel Europa. Hij vertelde ons dat hij de oudste leerkracht was op de school. We vonden hem echt zo een lief opaatje! Hij kon heel goed Engels en deed dan ook super veel moeite om alles te vertalen. Wel een beetje lastig voor sommige andere studenten omdat er in de les heel wat Portugese studenten waren die geen of amper Engels verstonden.
Het was een rustig lesje. Eerst stelde hij zichzelf voor en daarna mocht elke student hem voorstellen. JAJA... ik heb mezelf voorgesteld in het Portugees!! :-) was beetje fier op mezelf. Basis zinnetjes gebruikt die ik geleerd had in mijn Portugese les. Ik denk (hoop) stiekem wel dat ze wat onder de indruk waren.. :-).
Op het einde van de les zei hij ons waarop we geëvalueerd gaan worden. We gaan een school gaan bezoeken waar er veel kinderen zijn met speciale behoeften (inclusie). +Hiernaar kijk ik echt wel uit! Achteraf is een van ons opdrachten dan om hierover een paper te schrijven.

We zijn met een goed gevoel aan onze eerste schooldag begonnen! het wordt hier een leuke en leerrijke tijd!

Liefs!
Ine

2 opmerkingen:

  1. hier ze, juffie heeft haar in't Portugees voorgesteld! FIER!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super dat alles zo goed verloopt en dat je je er zo op je gemak voelt.
    Schrijf ook een artikeltje over je verjaardag hé. We miss you!!!

    BeantwoordenVerwijderen