woensdag 9 maart 2011

Carnaval!!

Olá!

De nacht van maandag op dinsdag hebben we carnaval gevierd in Ovar, een dorpje zo'n 50km van Porto.

We hadden eerst een etentje met ESN ( 200 erasmus studenten). Hier kregen we een typisch gerecht van Portugal voorgeschoteld, "Bacalhau"! Heel lekker.

Dan kon de nachtmerrie beginnen. We gingen met al de studenten naar het Station in sao bento. Daar stond een massa volk! Blijkbaar had iedereen het idee om in Ovar Carnaval te vieren... We zijn toch op de trein geraakt en toegekomen in Ovar. Dit was echter niet zonder gevaar. Mensen zaten helemaal opgepropt en bij elke stop waren er nog honderden mensen die op de trein wilden. Zoveel volk had ik nog nooit gezien. Het Duitse meisje dat met ons mee was, was onwel geworden van de drukte en de warmte. We hebben haar naar buiten geholpen en wat suiker en water gegeven. Na een tijdje kreeg ze gelukkig terug wat kleur.

Dan kon carnaval echt beginnen... In het hele dorp waren er pleinen met muziek en aangepaste verlichting. Bijna iedereen was verkleed en de ambiance was zeker aanwezig. Het leek of alle jongeren van Portugal richting Ovar getrokken was, zoveel volk was er.

Om 5 uur reed de eerste trein terug richting Porto. Blijkbaar hadden er heel wat mensen het idee om deze trein terug naar huis te nemen, met als gevolg: CHAOS!!!
Hetzelfde scenario als ons vertrek deed zich terug voor. Iedereen wou een plaatsje op die trein. Gelukkig is het ons gelukt om erop te geraken. Enkele vrienden hebben deze trein niet kunnen nemen en hebben moeten wachten tot kwart voor 7 op de volgende trein. Zoals je kan lezen was de organisatie van het treinverkeer heel slecht! Jammer want dat heeft onze avond een beetje verpest. Gelukkig was het feestje en het etentje wel geslaagd.

Vorige week heb ik niet veel speciaals meer gedaan. De lessen vervelen ons soms een beetje. Vandaag hadden we drama en we moesten weer hetzelfde doen als vorige keer. Soms denken we dat ze inspiratieloos zijn. De oefeningen op zich zijn wel leuk maar niet als je ze een half uur aan een stuk moet doen. Ik hoop dat hier nog wat verandering in komt. Gelukkig zijn de meisjes en de professors heel vriendelijk. Daardoor gaan we toch nog met plezier naar de les.

Ohja, vandaag heb ik ontdekt dat we een super groot dakterras hebben!! Heerlijk om met je boek daar in het zonnetje te zitten. Hopelijk kunnen jullie daar ook een beetje van het zonnetje genieten!

Adeus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten