dinsdag 1 maart 2011

Eerste les muziek

Vandaag hebben we onze eerste les music education bijgewoond.
Het was met dezelfde studenten waarmee we samen zitten voor inclusion. Dat was handig omdat we de studenten al een beetje kende. Er was een meisje dat heel goed Engels kon praten dus die kon voor ons alles vertalen.
Veel vertalen was er in deze les niet nodig. Het was vooral praktisch.
Dit is wat we deze les allemaal gedaan hebben:

- Eerst moesten we body percutie doen. Dit hield in dat we op een ritme moesten klappen, knippen in ons vingers, stampen met ons voeten en op ons benen slaan. Dit was in een bepaalde volgorde en we moesten het steeds sneller doen. Daarna stonden de verschillende lichaamsbewegingen in een cirkel en er kwamen ook geluiden bij te pas. bv. knip met vingers - ping- stamp met voet (2 keer) - grmmb - klap (3 keer)... zo kan je tot leuke combinaties komen.

- klap spel: klap op je benen, klap in je handen, klap links hand tegen de ander zijn linker hand --> dit herhaal je maar dan recht hand en dan beide handen tegen je partner doen. Dan ga je 4 passen naar recht, 4 passen naar links (samen met je partner). Dan draai je acht tellen rond met je partner (met je armen in elkaar gehaakt), andere kant draaien. Hopelijk kunnen jullie er een beetje aan uit want het is niet zo makkelijk om het uit te leggen zonder te tonen. Dit deden we enkele keren met doorschuifsysteem op een passen liedje. Leuk om te doen in de eerste graad.

- dierengeluiden: De leerkracht liet verschillende dierengeluiden aan bod komen, zoals BOE, toktok,... Deze geluiden waren allemaal in een ander ritme, volume of hoogte. Telkens kwam er een dier bij en zo kregen we een klankspel. Een echte boerderij!

- geluiden maken bij een beweging: De een maakt een beweging en de ander zegt zo snel als mogelijk een passend geluid bij de beweging.

- de leerkracht fluisterde een deel van het menselijk lichaam in ons oor. Dit moesten we uitbeelden en een passend geluid bij maken. De andere studenten moesten raden welk lichaamsdeel je was. Daarna moesten we in een groep van 4 ons lichaamsdelen samenvoegen en er 1 geheel van maken.

Ik hoop dat jullie de oefeningetjes wat begrijpen want het is niet zo makkelijk om ze uit te leggen zonder het te tonen. Het was wel een interessante les. Wel jammer dat ze donderdagmiddag ook is, want nu zijn we ons vrij dagje kwijt.

Adeus!
Ine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten